Article_Top_970x250

Zdenko Ćosić: Želimo Izborni zakon zbog budućnosti BiH

´tražimo ravnopravnost´

Zdenko Ćosić: Želimo Izborni zakon zbog budućnosti BiH

svibnja 31, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Zdenko Ćosić, član Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, izjavio je tijekom održavanja Izborne skupština Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH Mostaru, da s partnerima u vlasti žele dogovoriti Izborni zakon radi budućnosti Bosne i Hercegovine.

“Radi budućnosti ove zemlje želimo dogovoriti Izborni zakon BiH s partnerima u vlasti kako se ne bismo u svakom ciklusu dovodili u istu poziciju stvaranja psihoze. Sve to radimo zbog prijetnje da bismo mogli ispasti iz igre, kao suveren narod“, prenosi Ćosićeve riječi portal Klix. Prema istome izvoru, Ćosić je ponovio da ne traže ništa osim onog što je Ustavom zajamčeno. “Nikakav ekskluzivitet, već samo ravnopravnost. HDZ naglašava da dogovorimo da smo ravnopravni. Nitko ne može postavljati stvari tako kao da mi nešto uvjetujemo. Mi nudimo rješenja kako ne bi bilo takvih prepreka u procesu konstituiranja vlasti“, obrazložio je Ćosić.

Na drugoj izbornoj skupštini Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH biralo se novo rukovodstvo te stranačke organizacije. Dosadašnji predsjednik Kluba Rade Bošnjak podsjetio je da je ta organizacija od svog utemeljenja 2015. svojim radom pridonijela razvoju HDZ-a BiH. “Klub utemeljitelja kroz ove četiri godine radio je po pitanjima vezanim uz politička događanja koja smo smatrali bitnim i davao svoje stavove. Mislim da smo jedan od bitnijih stupova HDZ-a BiH“, poručio je Bošnjak uoči početka izborne skupštine na kojoj se biralo novog predsjednika i zamjenika predsjednika Kluba, sedam potpredsjednika, deset članova Predsjedništva, trideset članova Središnjeg odbora te Nadzorni odbor. Za novog predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH predložen je Željko Raguž.

Dnevnik.ba