StoryEditor

Zbog terorističke prijetnje prekinut rock-festival

Piše D  /  30.07.2021., 01:09h

Organizatori festivala su u petak priopćili da je festival privremeno prekinut po nalogu policije. Iz policije u Koblenzu priopćeno je diplomatski: „Razlog su konkretne indicije na temelju kojih se ne može isključiti moguća teroristička opasnost." U petak oko 21 sat su posjetitelji preko zvučnika pozvani da napuste prostor što su oni i učinili, mirno i bez protivljenja. „Morali smo donijeti ovakvu odluku, nije bilo izbora", rekao je savezni ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere, piše DW.

Većina posjetitelja trodnevnog festivala smještena je u kamp-prikolicama ili šatorima na obližnjoj livadi tako da su i dalje deseci tisuća ljudi na licu mjesta, čekajući odluku o tome hoće li festival biti nastavljen tijekom vikenda. Tu odluku bi mjerodavni trebali donijeti u subotu pprije podne.

Musikfestival Rock am Ring (picture-alliance/dpa/T.Frey)

Policija je pretražila područje održavanja festivala

O tome kakve točno indicije policija ima nije poznato gotovo ništa. Prema izvještaju tabloida Bild, policija je saslušala dvojicu radnika jedne tvrtke angažirane na festivalu – ne kaže se kakve tvrtke. Ta dvojica navodno pripadaju salafističkim krugovima pa je postojala sumnja da su „nešto postavili", kako piše Bild na svom portalu. Prostor je detaljno pretražen.

U petak je tako propao centralni koncert koji je trebala izvesti gurpa Rammstein. U subotu bi među ostalima treba nastupiti njemački band Die Toten Hosen, dok je za nedelju planiran nastup System Of A Down. Očekivalo se da će se okupiti oko 90.000 ljubitelja rocka.

Festival je prekinut i prošle godine – zbog nevremena i udara groma u kojem je ozlijeđeno 80 ljudi.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:50