StoryEditor

Zbog "tehničke greške" više od 30 lijekova ostalo van esencijalne liste

Piše D  /  09.12.2017., 11:12h

Podsjetio je da je županijska vlada 3. studenoga dala suglasnost na Odluku o listi lijekova obveznog zdravstvenog osiguranja (esencijalnoj listi) koju je ministar zdravstva kao takvu pripremio i dostavio. S obzirom da je u apsolutnoj ingerenciji Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike imenovanje povjerenstva koja je provodilo kompletnu proceduru, ističe Rošić, članovi Vlade na samoj sjednici nisu imali izvješće o provedenoj proceduri i nisu se mogli miješati u izmjenu postojeće liste, jer, prije svega, ministri nisu iz te oblasti, piše Fena.

-Nakon što je ta lista usvojena, prošla proceduru Vlade, ministar je nas obavijestio da su se dogodile određene tehničke greške, u smislu A liste i B liste, gdje je, prema njegovim informacijama, izostavljeno oko 30 lijekova Bosnalijeka i još jedne farmaceutske kuće – precizirao je Rošić. Dodao je da je nakon toga „održana sjednica Kolegija Vlade USŽ na kojoj je razmatrana informacija ministra i donesena su dva zaključka“.

-Prije svega da nam se dostavi izvješće o provedenoj proceduri od povjerenstva koje je on formirao i da se sav taj materijal kada se dostavi u Vladu pošalje Tužiteljstvu USŽ, jer smatramo da takav jedan način rada je neprimjeren i hoćemo i želimo imati uvid što se to ustvari dogodilo. Ne može biti tehnička greška da se izostavi više od 30 lijekova s lista-kazao je Rošić. Dodao je da su ministru proslijeđeni zaključci te da se sada očekuje njegov izvještaj.

-Mi očekujemo izvještaj. On nas je obavijestio i sebe obvezao da će dostaviti kao izmjene i dopune te odluke. Kada nam dostavi mi ćemo zauzeti stav o tome i očitovati se kao Vlada - kazao je Rošić.

Dnevnik.ba
 

26. travanj 2024 17:13