StoryEditor

Zbog ratnog zločina Srbija uhitila bivšeg pripadnika tzv. Armije RBiH

Piše D  /  31.07.2018., 04:07h

Po potjernici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije, na graničnom prijelazu Uvac između BiH i Srbije, uhićen je Husein Mujanović, koji se sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području sarajevskih naselja Hrasnica i Sokolović Kolonija.

Informacija je potvrđena iz Veleposlanstva Bosne i Hercegovine za Balkansku istraživačku mrežu u Bosne i Hercegovine (BIRN BiH), prenosi Fena.

Miroslav Kojić iz Veleposlanstva BiH u Beogradu je naveo kako je danas telefonskim putem Veleposlanstvo BiH obaviještena od Policijske uprave grada Beograda da se u policijskom pritvoru nalazi Mujanović koji je uhićen te da mu je određena mjera policijskog zadržavanja do 48 sati.

- Iz telefonskog razgovora obaviješteni smo da je osoba uhićena po potjernici MUP-a Republike Srbije za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Hrasnica i Sokolović Kolonija u Sarajevu - rekao je Kojić za BIRN BiH, pojasnivši da će istražni sudac odlučiti o daljim mjerama i radnjama.

Kojić je naveo da Mujanović osim bosanskohercegovačkog državljanstva po rođenju ima i državljanstvo Crne Gore, te da su iz Policijske uprave kazali da je Mujanović tražio da se obavijesti i Veleposlanstvo Crne Gore u Beogradu.

- Mi do danas još nismo dobili verbalnu notu kojoj nas službeno i pismeno obavještavaju, ovo smo dobili kroz našu telefonsku korespondenciju s nadležnim iz policijske uprave grada Beograda, koji su nam sve ove navode službeno potvrdili, ali telefonskim putem - izjavio je Kojić.

Mujanovićeva obitelj, kako je rekao Kojić, također je o svemu obaviještena.

O Mujanovićevom uhićenju iz Ministarstva obrane BiH nisu mogli ništa službeno komentirati.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:06