StoryEditor
izvješće bihamk-a

Zbog poplave zatvorena cesta Kiseljak - Busovača, preko Romanije ne mogu teretna vozila...

Piše desk  /  03.12.2021., 09:28h
Zbog snijega koji pada u većem dijelu Bosne prometuje se otežano i usporeno. Iz BIHAMK-a posebno upozoravaju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm.

Za teretna vozila s prikolicom i šlepere na snazi je zabrana prometa preko planinskog prijevoja Romanija (Sarajevo-Rogatica). I na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima za teretna vozila s prikolicom i šlepere obvezna je upotreba lanaca.

Mole se vozači da se prije polaska na put na vrijeme informiraju o trenutnom stanju i prohodnosti puteva. Ekipe putne operative su na terenu i interveniraju na dionicama gdje je to neophodno. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Na magistralnoj cesti Kiseljak-Busovača (u mjestu Jehovac) došlo je do izlijevanja vode na kolovoz, zbog čega je za putnička vozila promet obustavljen, dok teretna vozila i autobusi prometuju otežano. Vode ima i na putu Kiseljak-Kreševo, ali na toj dionici za sada sva vozila prometuju otežano.  

Apelira se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za danas su u vremenu od 12 do 14 sati najavljeni protesti građana i blokada prometa na magistralnoj cesti kod Konjica (u naselju Drecelj), priopćeno je iz BIHAMK-a.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 17:40