StoryEditor

Zbog pitanja o stanju u Našoj stranci Predrag Kojović uvrijedio novinarku

Piše D  /  29.06.2021., 10:06h

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva Naše stranke donesena je odluka da Kojović ipak nastavi obavljati dužnost predsjednika do izvanrednog stranačkog kongresa, koji je zakazan za rujan ove godine, iako je prošlog tjedna podnio neopozivu ostavku.

Potom se Kojović odlučio kratko obratiti javnosti i priopćiti svoju novu odluku, a na novinarsko pitanje da li u Našoj stranci postoje određeni sukobi, zašto sjednici nije prisustvovala potpredsjednica Irma Baralija i da li je njegova ostavka pokazatelj trzavica unutar Naše stranke, Kojović je odgovorio:

"Ne. To je pokazatelj onoga što se događa u vašoj glavi", rekao je Kojović novinarki Televizije N1 pa dodao kako je Irma Baralija u Mostaru i da je bila "prisutna" na sjednici putem Skypea.

"To je jedina prava stvar. Jedinstven stav Predsjedništva je da moja ostavka ne bude efektivna do rujna, kada ćemo izabrati novog predsjednika ili predsjednicu", dodao je.

Nakon ovog odgovora Kojović je odmah napustio prostoriju ne ostavivši novinarima mogućnost za druga pitanja, koja se danima nameću zbog njegove iznenadne ostavke poslije komentara Irme Baralije na Facebooku o gradonačelnicima Sarajeva i Banje Luke te Kojovićevog izvinjenja SDP-u.

Očito je da unutrašnje trzavice u Našoj stranci itekako postoje, a da ih službenici nevješto pokušavaju gurnuti pod tepih i tako sakriti od očiju javnosti, piše Klix.ba.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:58