Article_Top_970x250

Zbog odrona zatvorena Titova pećina u Drvaru

vremenske neprilike

Zbog odrona zatvorena Titova pećina u Drvaru

tra 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: federalna.ba

Drvar je već do sada mnogo učinio na tome da se nikada ne zaboravi ono šta se tu dogodilo 25. svibnja 1944. godine. Riječ je čuvanju sjećanja na neupjeli fašistički desant na taj grad u obnovljenom spomen-kompleksu u okviru kojeg se nalazi i Titova pećina. Međutim, zbog vremenskih neprilika Titova pećina je zatvorena za posjetitelje.

U  "Spomen-kompleksu 25. Maj" u Drvaru i jučer je bilo poprilično živo. U njegov obilazak stigla je jedna veća skupina štovatelja lika i djela Josipa Broza Tita. Riječ je o Slovencima.

Slovenci su ujedno i najbrojniji posjetitelji ovog spomen kompleksa, no ima ih i iz drugih država. Godišnje ukupno više i od pet tisuća, s tim što se ta brojka iz godine u godinu povećava.

Turisti su razočarani time što nisu u mogućnosti posjetiti pećinu.

Općina nije u financijskoj mogućnosti sanirati nastalu štetu, iako je riječ o desetak tisuća maraka. Stoga se obratila za pomoć županijskoj i federalnoj vladi, ali za sada bez nekog rezultata.

Vrata na prilaznom putu Titovoj pećini tako i dalje ostaju zaključana za posjetitelje. Samo je pitanje do kada. Općinari će, kažu, poduzeti sve kako bi se ona što prije otvorila, no to ipak, kao naglašavaju, neće ići bez nečije financijske potpore.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250