StoryEditor
"sigurnosni rizik"

Zbog objavljenog videa dobila otkaz nakon samo dva tjedna: "Sve sam obrisala, ali to je tek bio početak..."

Piše desk  /  04.07.2022., 10:07h

Iako njene objave ni na koji način nisu protuzakonite, a i sam poslodavac ističe da nije objavila nikakve povjerljive podatke, jednostavno su joj poručili da ne mogu riskirati

Nakon sam dva tjedna na novom poslu, tiktokerica Lexi Larson objavila je video u kojem je otkrila kako je dobila otkaz zbog svojih objava na društvenim mrežama, piše net.hr.

"Dakle, dobila sam otkaz zbog TikToka. Prije nekoliko tjedana, podijelila sam da sam dobila posao u tehnološkoj tvrtki. Pa, ne radim više tamo jer sam otpuštena. Morala sam potpisati brdo stvari, pa sam dosta nervozna oko ulaženja u detalje. Svodi se na to da je poslodavac našao moj TikTok i stvarno, ali stvarno mu se nije svidjelo što sam podijelila kolika mi je plaća i ostale stvari", opisuje Larson.

@itslexilarson I got fired bc of my tiktok 🙂 #igotfired #techtok ♬ original sound - Lexi Larson
@itslexilarson Vlog - Getting fired edition! 😊 #igotfired #techtok #workvlog ♬ Darling - Trees and Lucy

"Itekako sam svjesna da je zakonom zaštićena sloboda razgovora o plaći i da ne smiješ zbog toga dobiti otkaz, ali sam obrisala te snimke jer, ono, to je moj poslodavac i nisam htjela da se ljuti na mene", dodaje. No to je tek bio početak. "Dva dana nakon razgovora o mojim objavama na TikToku su mi dali otkaz. Rekli su da je moj račun sigurnosni rizik i da bih mogla objaviti nešto povjerljivo o tvrtki. Izravno sam ih pitala: 'Jesam li prekršila ikakvo pravilo. Jesam li objavila išta povjerljivo na TikToku', a oni su odgovorili da još nisam, ali da bih mogla u budućnosti, a oni ne žele riskirati", objašnjava.

@itslexilarson

Ok pt. 2 final video answering questions about me getting fired 🤪 excited to move on and never think about this situation again lol

♬ original sound - Lexi Larson

Na putu do kuće je, kaže, imala napadaj panike, a plakala je još danima. "Sada sam bolje, ali sam i dalje potresena. Ipak, moram reći da sam jako sretna - moj prošli poslodavac je nevjerojatan. Nazvala sam šefa, izbezumljena, i uspio je vratiti me na moj stari posao", kaže.

U kasnijim objavama rekla je kako nema namjeru tužiti tvrtku, iako su joj u komentarima mnogi savjetovali da angažira odvjetnika jer, prema američkim zakonima, nepravedno je otpuštena.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:14