StoryEditor

Zbog obiteljskog nasilja protiv župana Tomaševića podignuta optužnica, HDZ traži ostavku

Piše D  /  03.01.2018., 08:01h

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo je prošli tjedan optužnicu protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića zbog nasilja u obitelji i ozljede, objavio je u srijedu DORH ne navodeći njegovo ime.

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi 29. prosinca 2017. podignulo je optužnicu protiv 56-godišnjega hrvatskog državljanina zbog kaznenog djela nasilja u obitelji. Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, s namjerom da je omalovaži, svojoj supruzi često govorio pogrdne riječi prijeteći joj različitim zlom te da ju je istodobno rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je u oštećenici izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva, stoji u priopćenju, prenosi HRT.

Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., s namjerom da je ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te da ju je rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu ju je i ozlijedio, stoji u priopćenju ODO-a. Prije nekoliko mjeseci Tomaševiću je određena zabrana pristupa supruzi, koja ga je prijavila za obiteljsko nasilje. Policija ga je kazneno prijavila, a oduzeto mu je i oružje - pištolj i puška.

Alojzu Tomaševiću polovicom prosinca ukinuta je mjera opreza - zabrana približavanja, uspostavljanja i održavanja veze sa suprugom na udaljenosti manjoj od pet metara.

 

Tomašević nije htio komentirati optužnicu

Nakon što je na stranicama Državnog odvjetništva objavljena informacija o podizanju optužnice protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića (HDZ), on je večeras samo rekao kako zasad nema nikakav komentar i ne daje izjave.

 

Tomašević treba podnijeti ostavku na mjesto župana, doznaje se iz HDZ-a

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević (HDZ), nakon podizanja DORH-ove optužnice zbog nasilja u obitelji i ozljede, treba podnijeti ostavku na mjesto župana što je na tragu zaključka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke od prije dva tjedna, doznaje se iz vrha HDZ-a.

Uz to, u HDZ-u se najavljuje i pokretanje postupka za isključenje Tomaševića iz stranke o čemu treba odlučiti Visoki sud časti.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 19:42