StoryEditor

Zbog nje je Busovača postala omiljeno odredište žena iz cijele BiH

Piše Jurija Milović  /  12.03.2021., 04:03h

Njbolji turizam čine dobri ljudi, lijepe priče i iskreni osmijesi.

U jednoj malenoj Busovači, pored jednog malenog trga ima jedan maleni salon pun ljubavi, znanja i vještina. Mjesto je to povjerenja, uljepšavanja i ugodnih druženja. Osunčano, udobno i toplo, mjesto je to gdje Aida Saračević iz Busovače, već dvije velike godine radi, napreduje i razvija nove poslovne strategije.

Aida je mlada djevojka, gotovo djevojčica, s velikom strašću za poslom kojeg radi. Nasmiješena i na najcrnje dane, prva četka kantona i doktorica za kosu, frizerka je od svojih srednjoškolskih dana.

„Paralelno uz školu sam i radila, nikada mi nije bilo teško jer me uvijek vukla energija novih znanja, novih pristupa i tehnika. U tom periodu sam mnogo naučila i svaki dan mi je bio kao otkriće, svakog novog dana rada sam bila sve sretnija i više sigurna da sam odabrala pravi put za sebe“, prisjeća se Saračević.

Aida je potom godinama radila za druge, a u jednom trenutku je osjetila da je došao i red na nju. Prije dvije godine odlučila se otvoriti vlastiti salon, i tako je rođen "Adore".

„Veliki je izazov bio pokrenuti vlastiti posao, krenuti s nule. U svoj salon sam uložila sve s čim sam, u tom trenutku, raspolagala; od financija, emocija do znanja i vremena. Nisam nikada ni pomislila da nešto neće biti uredu, ali sam znala da me čeka trnovit put…“, ispričala je za Dnevnik.ba.

Inovativan i profesionalan pristup klijentima, ugodan interijer, topla šalica kave i razgovora i savršena frizura, Aidin su – trademark.

"Poznajem svoje žene. Godinama radim s njima i znam koliko je važno da žena salon napusti nasmijana i sa savršenom kosom. Nastojim stvoriti okruženje zdrave pozitivne energije, bez tračeva, briga i tuge. Da posjet salonu ne znači samo frizuru, već da znači cijelo jedno ugodno iskustvo", napomenula je.

Saračević je nizom edukacija koje je pohađala posljednje dvije godine dodatno podigla nivo usluga koje pruža, a u svom salonu trenutno obučava tri mlade djevojke, od kojih su dvije učenice.

foto: Annagard

U Aidin salon po svoju instagram-frizuru dolaze dame iz cijele BiH, a njeni popularni valovi su dugo bili najtraženija svečana frizura svih bitnih događanja.

Saračević uskoro paket usluga širi i na edukacije, a polaznici će biti u prilici naučiti mnoge osnovne, ali i napredne tehnike kolora.

Aida Saračević uspješna je poslovna žena, a tek djevojčica. Veliki je čovjek zaraznog osmijeha, a disciplina s kojom pristupa poslu – zadivljujuća je. Svojim neumornim radom, trudom i usavršavanjem prikupila je zavidnu zajednicu žena oko svog salona, a Busovača se, zbog Aide, mnogima čini tako bliska, tako velika i tako krasna.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 22:42