StoryEditor

Zbog nedostatka dokaza obustavljen krivični postupak protiv Šemsudina Mehmedovića

Piše D  /  04.09.2018., 01:09h

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šemsudin Mehmedović kazao je danas da je nakon 13 godina dobio službenu odluku Tužiteljstva BiH da se protiv njega obustavlja krivični postupak zbog nedostatka dokaza.

Podsjetio je da je 2005. godine protiv njega podnesena krivična prijava za ratni zločin u Tešnju, ali da su to bili "medijsko-propagandni skečevi u režiji različitih osoba" te da je na nezakonit način uhićen 19. srpnja 2013. godine.

- Od tada do danas se vodila istraga protiv mene. Nakon svega mogu reći da sam ponosan na svoju prošlost i niste je uspjeli "uprljati" - rekao je.

Mehmedović je istaknuo da su se mnogi utrkivali tko će više ružnih i nečasnih epiteta izreći o njemu, (bošnjačkim) braniteljima BiH i karakteru borbe za slobodu.

- Ovim je dobivena još jedna pravna bitka za identificiranje pravnog karaktera borbe za nezavisnost BiH. Vodio sam ovu borbu, nekada beskompromisno, često sa ogromnim strpljenjem, ali nikada nisam izgubio iz vida da se ne radi samo o meni, već o BiH, časnoj obrani i herojskom Tešnju - poručio je.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 15:50