StoryEditor

Zbog Modrića Zidane će morati pregaziti svoje principe

Piše D  /  14.09.2019., 08:09h

To znači da će biti spreman za nove reprezentativne izazove 10. listopada u Splitu protiv Mađarskre i tri dana kasnije na gostovanju kod Walesa, ali Zinedineu Zidaneu njegov će izostanak komplicirati život, pogotovo u današnjoj utakmici protiv Levantea, koja počinje već u 13 sati.

S obzirom na to da je ozlijeđen i Federico Valverde, Zidane za današnju utakmicu na raspolaganju ima samo dva središnja veznjaka - Tonija Kroosa i Casemira, eventualno se može odlučiti na Jamesa Rodrigueza, piše AS.

Međutim, uvrštenjem Casemira usastav Zidane bi morao pogaziti svoje principe, prema kojima nikad ne koristi igrače koji su se upravo vratili s reprezentativnih dužnosti na drugom kontinentu.

Brazilci su u proteklih tjedan dana igrali domaće prijateljske utakmice s Kolumbijom i Peruom. Casemiro je izvrstan primjer kako Zidane postupa s povratnicima iz Južne Amerike.

Pod Zidaneovim vodstvom Casemiro je sedam puta bio na reprezentativnim okupljanjima usred sezone, a samo je dvaput zaigrao na prvoj utakmici nakon povratka u klub, ali u oba slučaja Brazil je igrao u Europi, prenosi Index.

U preostalih pet slučajeva jedanput je bio suspendiran, dvaput nije bio ni u sastavu, a dvaput je ostao na klupi, iako je i tada Brazil gostovao na Starom kontinentu.

Koliko Zidane drži do odmaranja igrača nakon dugačkog puta pokazuje i prošlosezonski slučaj kad je na gol protiv Huesce stavio svog sina Lucu jer je Courtois bio ozlijeđen, a Keylor Navas se vratio iz Kostarike.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:41