Article_Top_970x250

Zbog magle smanjena vidljivost, posebno na području Sarajeva, Visokog i Travnika

bihamk

Zbog magle smanjena vidljivost, posebno na području Sarajeva, Visokog i Travnika

pro 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(Ilustracija)

Zbog otvaranja zimske sezone, pojačana je frekvencija vozila na Bjelašnici i Igmanu. Vozači se mole za strpljenje i oprez, kao i poštivanje uputa ovlaštenih osoba koji reguliraju promet.

Vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a posebno izdvajamo puteve na području Sarajeva, Visokog i Travnika, prenosi Fena.

Na svim putnim pravcima savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, a iz BIHAMK-a napominju i da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu dulja od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Dnevnik.ba