Article_Top_970x250

Zbog izvođenja radova potpuna obustava prometa u tunelu Vranduk

očekuju se velike kolone

Zbog izvođenja radova potpuna obustava prometa u tunelu Vranduk

kol 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, od večeras u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazit će do obustave prometa.

Tijekom dana u tunelu Vranduk prometuje se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog sanacijskih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila prometuju dvosmjerno.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Sporije zbog radova, prometuje se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Pojačana frekvencija vozila bilježi se u oba smjera na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu, prenosi N1.

Dnevnik.ba