StoryEditor

ZBOG IZJAVE O ŠESTORKI zaprijetio odrubljivanjem glave Richemberghu

Piše D  /  13.04.2018., 10:04h

Prema optužnici koju je jučer podignulo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, “okrivljenika se tereti da je 12. prosinca 2017. godine u Molvama, na jednom internetskom portalu, ispod članka u kojem je objavljena izjava saborskog zastupnika u vezi oduzimanja činova i odličja generalima u Haagu, objavio komentar u kojem je naveo da tom saborskom zastupniku treba odrubiti glavu”.

Nakon provedene istrage, Molvarac je optužen za kazneno djelo prijetnje i čeka ga suđenje na Općinskom sudu u Koprivnici.

Saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh izjavio je nakon presude generalu Praljku i drugima da je zakonska obaveza predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da osuđenima u Haagu oduzme činove i odlikovanja.

– Na žalost, nitko ne zna što će predsjednica učiniti jer je njeno ponašanje u zadnje vrijeme u tom smislu prilično nepredvidivo. Nadam se da neće proteći puno vremena da se odluči držati zakona jer ovo nije presedan. Ovo su slučajevi slični onima koje smo već imali, postoji i zakonski model, a i princip ponašanja vrhovnog zapovjednika u takvim slučajevima – istaknuo tada Beus, prenosi Podravski.hr.

To je, po svemu sudeći, bio povod da Molvarac na jednom internetskom portalu zastupniku zaprijeti odrubljivanjem glave.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 01:19