StoryEditor

Zbog ismijavanja na društvenim mrežama srpska novinarka zatražila stručnu pomoć

Piše D  /  14.12.2018., 01:12h
Nakon što je beogradska novinarka Barbara Životić doživjela ismijavanje u mnogim medijima nakon pristranog izvještavanja s prosvjeda u Beogradu protiv Vučića i njegove Vlade, sada je zatražila i stručnu pomoć.

Mlada novinarka (22) nije se mogla nositi s ismijavanjem na društvenim mrežama iako joj je podršku pružio i predsjednik Aleksandar Vučić koji je za nju zatražio i zaštitu jer su joj navodno počeli i prijetiti.

Budući da je ovaj slučaj izvještavanja aktualna tema u Srbiji, u jutarnjem programu TV Prva gostovao je novinar Srđan Škoro koji je komentirao cijeli slučaj, no glavna urednica Studija B, Ivana Vučićević, nije se složila s njegovim tvrdnjama, prenosi Blic.

Vučićević je rekla kako je Barbara Životić studentica koja ima samo 22 godine, a kako je nakon tog izvještavanja pretrpjela ismijavanje i uvrede preko društvenih mreža te smatra da je nad novinarkom počinjeno teško nasilje. Novinar Škoro nije se složio s ovom izjavom jer je, kako je rekao, počinjeno jedino nasilje nad istinom.

"Taj je izvještaj kompletno nenovinarski, neprofesionalan i lažan. Ne opravdavam nikakvo nasilje, ali Barbara je žrtva partijskog zapošljavanja".

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:49