StoryEditor

Zbog dilanja droge i pljačke uhićeno šestero ljudi u Mostaru i Čapljini

Piše D  /  13.12.2017., 01:12h

Federalna uprava policije u okviru kontinuiranog rada u borbi protiv organiziranog kriminala nastavila je aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentiranju većeg broja kaznenih djela oružanih razbojništava izvršenih na širem prostoru Federacije BiH.

Policijski službenici Federalne uprave policije danas pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i uz angažman pripadnika Specijalne policijske jedinice FUP-a, poduzimaju aktivnosti na realizaciji operativne akcije kodnog naziva "Shark" na području Mostara i Čapljine.

Ova višemjesečna istraga je rezultirala u dokazivanju i dokumentiranju organizirane kriminalne grupe koja je tijekom 2016. i 2017. godine izvršila više kaznenih djela kao što su razbojništva na štetu TC Bingo u Čitluku i Sutini, Robota u Mostaru, benziske pumpe "Čule" u Mostaru, kao i pljačke više bankomata na području HNŽ i ZHŽ, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu od više stotina tisuća KM. Pored navedenog ova kriminalna grupa se dovodi u vezu i sa drugim kaznenim djelima kao što su teške krađe putničkih motornih vozila, stavljanje u promet opojnih droga, a izvršenih na prostoru FBiH.

U sklopu današnjih aktivnosti, a po naredbama Županijskog suda u Mostaru, obavljaju se pretresi na pet lokacija na području Mostara i jednoj lokaciji na području Čapljine, u kojim je do sada pronađena određena količina novca, oružja, ručnih UKV radiostanica, municije, tvari koja izgledom podsjeća na opojnu drogu "kokain". Također, prilikom pretresa do sada su oduzeta četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje kaznenih djela ili su kupljena od novca iz počinjenih djela.

Tijekom ovih aktivnosti je lišeno slobode pet osoba iz Mostara: M.M. (1990. god.), R.B. (1987. god.), A.B. (1984. god), J.M. (1983.god) i J.U. (1986. god) i jedna osoba iz Čapljine incijala I.L. (1977. god), a koje se sumnjiče za kazneno djelo "organizirani kriminal", a u vezi s kaznenim djelima "razbojništvo", "teške krađe" i "zloupotreba opojnih droga".

Osobe lišene slobode će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku uz izvješće o izvršenom krivičnom djelu biti predane na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

Pomoć u provođenju ovih aktivnosti pruža Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ-a, priopćeno je iz FUP-a.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 10:39