StoryEditor

Zbog demoliranja kavane sjekirom i pokušaja ubojstva vlasnice osuđen na tri godine zatvora

Piše D  /  16.05.2021., 08:05h

Županijski sud u Novom Travniku izrekao je presudu kojom je Pero Trogrlić, zvani Tableta (55), iz Kiseljaka, proglašen krivim zbog pokušaja ubojstva Anke Vujice i demoliranja kavane Jedinstvo, čija je ona vlasnica.

Sud mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

Prema navodima iz presude, Trogrlić je 2. listopada prošle godine u jutarnjim satima došao do kavane Jedinstvo u Dugom Polju kod Kiseljaka, noseći sa sobom nož i sjekiru. Po dolasku pred kavanu, sjekiru je ostavio pored ulaznih vrata, dok je nož skrio iza leđa, ispod dukserice.

Po ulasku u objekt prišao je šanku gdje se nalazila vlasnica Anka Vujica, iza leđa izvukao nož, dužine oštrice od 17 centimetara, i u namjeri da je usmrti zamahnuo prema njenoj glavi.

Pritom je, navodi se u presudi, vikao: "Sve ću vas pobiti, majku vam, pričate da sam opljačkao kuću".

Napadnuta žena uspjela ga je zgrabiti za podlaktice i uspjela njegovu desnu ruku poviti prema njegovim nogama, spriječivši na taj način da je oštricom noža udari u glavu. U pomoć joj je pritekao i gost kavane Zoran Biletić, koji je Trogrlića rukama pritisnuo u predjelu ramena i glave, a ona je potom izvlačeći ruke nožem koji je držao ozlijedila dlan i prste.

Biletić mu je uspio oteti nož, ali je Trogrlić tada izašao pred kavanu, uzeo sjekiru koju je ostavio pored vrata, te njome počeo lupati staklene portale. Nakon što je polupao četiri portala, Biletić ga je uspio smiriti i nagovoriti da ostavi sjekiru.

Kako je priopćeno na službenoj stranici Suda, Trogrlić je za pokušaj ubojstva Vujice dobio dvije godine i 10 mjeseci zatvora, a za oštećenje tuđe stvari četiri mjeseca, te mu je Sud izrekao jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora.

U kaznu mu je uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru od 2. listopadu prošle godine, a koji mu je nakon izricanja  ukinut, te je pušten na slobodu iz KPZ-a Busovača.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 19:49