StoryEditor

Zbog afere dao ostavku u saboru. Sad se vraća na 2500 kuna veću plaću

Piše D  /  16.01.2021., 10:01h

Ostavka HDZ-ovog gradonačelnika stigla je nakon što se našao u središtu jako nezgodne afere.

Uskok, naime, ima tajnu snimku razgovora u trajanju od oko dva sata iz koje se jasno čuje kako čelnici Grada Požege, gradonačelnik Darko Puljašić (odnedavno i zastupnik HDZ-a u saboru) te njegov zamjenik Mario Pilon, govore direktoru gradske tvrtke Komunalac Josipu Vitezu s kim mora sklopiti poslove na energetskoj obnovi višestambenih zgrada u Požegi, prenosi Index.

Razgovori su se, dodajmo konteksta radi, zbili prije godinu dana – prvi razgovor održan je 7., a drugi 14. siječnja u uredima zamjenika gradonačelnika Pilona i gradonačelnika Puljašića. Uskok je navodno već na proljeće imao snimku.

I dok je ostao bez mjesta u saboru, Puljašiću i dalje ostaje pozicija gradonačelnika Požege. Ono što je u tome zanimljivo je da se Puljašić sa saborske plaće, koja je iznosila 15.295 kuna (prema imovinskoj kartici), vraća na plaću gradonačelnika koja iznosi 17.814 kuna. Primat će, dakle, 2500 kuna više.

Hoće li se Puljašić odreći mjesta gradonačelnika tek treba vidjeti. Ali zasad takvih najava nije bilo i trebao bi ostati na funkciji do lokalnih izbora u svibnju.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:06