Article_Top_970x250

Završetak izgradnje ceste Neum - Stolac početkom 2022.

radi se više poddionica

Završetak izgradnje ceste Neum - Stolac početkom 2022.

velj 15, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Izgradnja magistralne ceste Neum - Stolac, koja će povezati bosanskohercegovačko more s ostatkom zemlje, trebala bi biti završena početkom sljedeće godine, kazali su za Faktor u JP Ceste Federacije BiH.

Dodaju kako je vrijednost projekta 72 milijuna KM. - Kada je riječ o izgradnji magistralne ceste Neum - Stolac okončani su radovi na dionici Stari Neum - Kiševo - Broćanac, dužine 12 kilometara, kao i na poddionici Prapratnica - Hutovo u dužini od 2,5 kilometra, uključujući i tunel Žaba 975 metara. U tijeku su radovi na poddionici Stolovi - Drenovac, ukupne dužine 8,95 km.

Radovi su započeli u listopadu 2019. godine, a trenutno su u fazi izvođenja gornjeg stroja ceste. Asfaltirano je 6,2 km od ukupno 8,95 km. Preostali radovi su privremeno obustavljeni zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Očekivani završetak svih radova na ovoj poddionici je travanj ove godine - navode iz JP Ceste Federacije BiH.

Dodaju kako su u tijeku radovi na poddionici Broćanac - Prapratnica u dužini od tri kilometra, uključujući i radove na raskrižjima Babin Do i Oskrušnica. - Radovi su započeli u svibnju 2020. godine, a očekivani završetak svih radova na ovoj poddionici je 01. kolovoza 2021. godine. U tijeku su radovi na poddionici Hutovo - Cerovica (LOT 5), ukupne dužine pet kilometara i poddionici Cerovica - Stolovi (LOT 6), ukupne dužine 4,95km. Radovi su započeli u listopadu 2020. godine i trenutno se izvode zemljani radovi. Predviđeni rok završetka kompletnih radova na ovim poddionicama je siječanj 2022. godine - kazali su u JP Ceste FBiH. 

 Može se zaključiti da bi ugovoreni radovi na svim dionicama i prema ugovorenim rokovima trebali biti završeni početkom 2022. godine, nakon čega će se podnijeti zahtjev za tehnički prijem. Vrijednosti projekta izgradnje magistralne ceste Neum - Stolac je 72 milijuna KM. Također se vode aktivnosti oko izgradnje obilaznice Stoca, gdje zajedno s općinom tražimo rješenje za trasu buduće obilaznice.

Dnevnik.ba