StoryEditor
postavkom izložbe

Završena 7. likovna kolonija u čarobnoj Borovici: Okupila umjetnike iz Hrvatske, BiH, Srbije...

Piše Desk  /  15.09.2021., 10:30h
Postavkom izložbe u parku kod Osnovne škole Vareš, jučer 14. rujna, zatvoren je sedmi saziv međunarodne likovne kolonije Borovica 2021.

Ovogodišnja likovna kolonija, okupila 15 umjetnika iz BiH, Hrvatske, Srbije i Mađarske. Art colony Borovica 2021 je bila podijeljena u dva dijela – likovnu i grafičku radionicu.

Sve je počelo 03. rujna, a završava postavkom djela nastalih na ovogodišnjoj koloniji.

image

ART Colony ACB

BOROVICA 2021. -

Na grafičkoj radionici sudjelovalo je troje umjetnika – Matea Martinović, Ana Bleko i Višeslav Lučić koji su iza sebe ostavili 6 djela u tehnici suha igla i jedan linorez za fundus kolonije.

Na slikarskoj radionici sudjelovali su:  Robert Kormoš, Megi Kunštek, Mario Parić, Nelisa Baždar, Željko Koren, Dario Pehar, Alisa Teletović, Sanja Sivrić, Anja Marić, Mateja Galić, Snježana Vlatković i Dragana Grujičić. Oni su izradili 15 djela oslikanih tehnikom akril na platnu, a većinom je riječ o pejzažima, realističkim ili nadrealnim prikazima prirode, životinja, ili pak enterijera, u zavisnosti od onoga kako je čarobna Borovica nadahnula svakog od njih.

image

ART Colony ACB

BOROVICA 2021. -

Voditelj likovne kolonije Stjepan Šimić Pepi kazao je povodom izložbe:

“Izašli smo u park ispred škole, kako bi slike koje su nastale u plain airu, u prirodi, u sjenci drveća, na livadi, na brdu Požeblju kod borovičke crkve i njenoj okolini, izložili u sličnom prirodnom ambijentu u kom su stvarane i na taj način ih predstaviti vareškoj javnosti“.

image

ART Colony ACB

BOROVICA 2021. -

Na pitanje o impresijama sudionika ovogodišnje kolonije u Borovici, voditelj Šimić ističe:

“Nama je jako bitno da su svi sudionici zadovoljni i da ističu želju da bi se opet rado vratili i sudjelovali na nekoj od budućih kolonija”.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:19