Article_Top_970x250

Završen maratonski sastanak: Je li postignut dogovor oko Mostara

sastanak U zgradi Delegacije EU

Završen maratonski sastanak: Je li postignut dogovor oko Mostara

lip 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz.ba

U zgradi Delegacije Europske unije (EU) u BiH u Sarajevu nakon pet sati završen je  sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića s predstavnicima međunarodne zajednice predvođenih šefom Delegacije Johannom Sattlerom o održavanju Lokalnih izbora i budžetu BiH za 2020. godinu.

Izetbegović i Čović napustili su zgradu.

- Dogovorili smo se da nećemo davati izjave za medije - kazao je Čović.

Isto je poručio i Izetbegović nakon sastanka, prenosi Avaz.

Jedna od tema sastanka bila je izmjena Izbornog zakona BiH te neusvajanje budžeta BiH za 2020. godinu.

Sastanku su prisustvovali američki veleposlanik u BiH Eric Nelson, britanski veleposlanik u BiH Matthew Field, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, te šefica Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalaec.

Inzko je kratko rekao da misli da je "95 posto došlo do dogovora", ali nije precizirao je li oko izbora u Mostaru ili budžeta.

Pitajte Sattlera, on je bio domaćin sastanka - poručio je Inzko.

Kada je riječ o budžetu, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija danas je najavio da će se prijedlog budžeta naći narednog tjedna na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara.

Izetbegović je ranije istakao da će SDA podržati svako rješenje, makar i parcijalno, kada je u pitanju podrška održavanja Lokalnih izbora. Kazao je da smatra da ima šanse da se održe izbori u Mostaru.

Dnevnik.ba