StoryEditor

Završen drugi stupanj Napretkovog tečaja crtanja i dizajna

Piše D  /  06.12.2019., 07:12h

Tečaj crtnja i dizajna organiziran je u suradnji s Narodnom knjižnicom HNŽ-a te uz potporu Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH i Grada Mostara, prenosi Fena.

Voditelj tečaja Višeslav Lučić, akademski grafičar i profesor likovne umjetnosti i dizajna, izjavio je kako sada slijedi uručenje certifikata polaznicima i izložba najboljih radova koja će biti upriličena 14. siječnja 2020. godine.

„Održavajući radionice crtanja i dizajna nastojali smo sudionike upoznati s djelima, kulturnim spomenicima i baštinom općenito, kao i s teoretskim dijelom umjetnosti, crtanja i dizajna, te im praktično pomoći to isto prenijeti na papir, razviti njihove kreativne sposobnosti, potaknuti ih na kreativno razmišljanje i kulturno ih educirati“, istaknuo je Lučić.

Dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka uputio je još jednom riječi zahvale Gradu Mostaru te napose Ministarstvu kulture i sporta Federacije BiH i ministrici Zori Dujmović što su podržali ovaj Napretkov projekt, priopćeno je iz HKD Napredak - Glavne podružnice Mostar.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:02