StoryEditor

Zavadlavov odvjetnik: "Mi Dalmatinci imamo dva najveća motiva u životu: Dišpet i ..."

Piše D  /  20.01.2020., 07:01h

Šerić nije slučajno ovo jučer napisao, nego je uputio jasnu poruku da se neće dati zastrašiti usprkos činjenici da je jučer u svom rodnom gradu bio verbalno napadnut jer se prihvatio slučaja koji izaziva jake emocije u cijeloj Hrvatskoj, a naročito u Splitu.

Ovaj odvjetnik i bivši sudac s dugom i respektabilnom karijerom ovih je dana u središtu javnosti zato što je pristao biti odvjetnik splitskom pomorcu Filipu Zavadlavu, osumnjičenom za trostruko ubojstvo, koje je prije devet dana prodrmalo splitski Varoš.

Nakon što je počinitelj uhićen, napadnut je i njegov mlađi brat Stanislav, a onda i njegov odvjetnik, kojega je angažirala Facebook grupa "Pravda za Filipa".

Kako je ispričao za Slobodnu Dalmaciju, do inicidenta je došlo kad se u subotu oko 14.30 sati vraćao s ručka u buffeu Fife.

- Na obližnjem platou je stajala grupica ljudi, a jedan od njih - veliki i debeli, duplo veći od mene, me je verbalno napao govoreći mi da za koga to radim, kako mogu braniti ubojicu koji je ubio nevine momke. Otišao sam kada me muškarac počeo psovati.

Bilo mi je neugodno. Ako se to ponovi i osjetim ugrozu, u tom slučaju ću podnijeti prijavu policiji. Tu je bilo ljudi koji su sve ignorirali, osim brice koji mi je rekao: "E moj šjor Branko, vidite što se sve događa - ispričao je Branko Šerić za Slobodnu.

Kasnije su mu u centru grada, ispričao je novinarki, prilazile žene i pružale mu ruku u znak podrške

Podršku za ovakav stav dobio je i od svojih brojnih Facebook prijatelja, koji su mu mahom čestitali na hrabrosti što se uhvatio ovog teškog slučaja.

Šerić nije otkrio koji je to drugi motiv, osim dišpeta, koji "loži" Dalmatince, a kad mu je jedna Facebook prijateljica napisala da sumnja da je "nešto šuškavo" u pitanju, promptno joj je odgovorio: ako mislite na “lovu“, varate se.

Odvjetnik Branko Šerić danas će prvi put posjetiti svog klijenta Filipa Zavadlava u zatvoru, piše Slobodna Dalmacija.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:42