StoryEditor

Zavadlava preko ruba gurnuli nož na grlu i ljubavna kriza?

Piše D  /  27.05.2020., 11:05h

Na suđenju Filipu Zavadlavu, svjedoci su, piše Slobodna Dalmacija, govorili o događanjima koja su dovela do trostrukog ubojstva. Na tim se iskazima temelji optužnica za kvalificirani tj. teški oblik ubojstva iz bezobzirne osvete.

Svjedoci su rekli da je Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25) Filip Zavadlav smaknuo po pažljivo razrađenom planu te iz osvete prema ljudima koji su iznuđivali njegovog brata za iznos od 25 tisuća kuna.

Jedan se svjedok prisjetio da je bio prisutan kada su dva muškarca došla na vrata stana obitelji Zavadlav na Skalicama i Filipovom ocu Anti prijetile govoreći: “Vrati ono što je Stane uzeo!”. Svjedok je rekao da je jedan od ta dva muškarca i ranije dolazio te prijetio, a on muškarca poznaje kao umiješanog u prometnu nesreću u kojoj je stradala jedan djevojčica. 

Viši od ta dva muškarca da je i prije dolazio i prijetio, kazao je svjedok, a on ga poznaje kao osobu koja je bila umiješana u prometnu nesreću u kojoj je stradala jedna djevojčica.

Priča o dugu, piše dalje Slobodna Dalmacija, navodno se pojavila 2019. godine kad je Stanislav izašao iz zatvora. On je tada nekome rekao da se radi o nepostojećem dugu od 25.000 kuna za drogu koju on nije kupovao i zbog kojeg mu prijete te traže od njega da ide u provale kako bi ga otplatio. S druge strane, Filip je izjavio jednoj osobi kako mu se brat zadužio za drogu te da sada osobe kod kojih je uzimao traže od njega da vrati novac.

Isto tako, Filip je navodno pričao da je Stanislav učinio puno zla te da s njim ima puno problema. Dvojici je svjedoka rekao kako su ga u rujnu presrela trojica muškaraca koji su mu pod vrat stavili nož. To nije prijavio policiji. 

Jedan se svjedok prisjetio kako je netko napao Filipa usred čega je dobio udarac iza uha nakon čega mu je u glavi zujalo i bubnjalo. Također, mučile su ga nesanice zbog kojih je uzimao lijekove za spavanje, što je potvrdio i njegov nalaz krvi nakon ubojstava. 

Uz to, prema pričama svjedoka, Filip je prije samog pokolja proživio i ljubavni brodolom. On je naime na Hvaru prošlog ljeta upoznao djevojku iz Srbije s kojom je stupio u vezu. Boravio je kod nje u Beogradu, a prijateljima govorio kako će ga ona spasiti od ‘ovakvog života‘. 

Pokazao je tada svom poznaniku fotografiju s pištoljem te drugu s kalašnjikovom. Ovaj nije tada pomislio kako se radi ni o čemu ozbiljnom ili opasnom. Na dan ubojstava, u 3 sata ujutro Filip je jednom prijatelju poslao uznemirujuću glasovnu poruku u kojoj je molio za pomoć i kazao kako “neće biti dobro”.

Istog dana je oko 8.30 sati došao do prijateljice i kazao joj ‘da je sve gotovo i da je sve propalo‘. Rekao joj je da ga je ostavila djevojka koja ga je jedina mogla razumjeti i spasiti. Sljedeće što je čula o Filipu bilo je na vijestima toga dana kada je vidjela video snimak muškarca s kalašnjikovom u ruci.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 06:13