StoryEditor
u zadarskom zatvoru

Zavadlav se u zatvoru potukao sa šefom splitske kriminalne skupine

Piše desk  /  06.09.2023., 14:41h

Jučer ujutro u zadarskom zatvoru došlo je do fizičkog sukoba između dvojice istražnih zatvorenika - Filipa Zavadlava i Deana Majstorovića Điđija.

Slobodna Dalmacija doznaje da je do tučnjave došlo ujutro kada su Zavadlav i Majstorović čekali u redu da im pravosudni policajac otvori vrata kantine kako bi kupili cigarete i druge potrepštine.

U jednom trenutku došlo je do naguravanja i šaketanja Zavadlava i Majstorovića, a jedan i drugi zadobili su ogrebotine i modrice.

Slobodna Dalmacija piše da je sve trajalo kraće od minute i da su ih pravosudni policajci brzo razdvojili. Oba zatvorenika odvedena su na liječnički pregled, gdje je utvrđeno da su zadobili lakše ozljede. Zasad se ne zna kakve će stegovne mjere dobiti zbog sukoba.

Slobodna navodi da o sukobu do jučer poslijepodne nisu bili obaviješteni splitski sudac Dinko Mešin, zadužen za Majstorovićev predmet, a ni sutkinja Višnja Strinić, koja vodi ponovljeno suđenje Zavadlavu za trostruko teško ubojstvo. Ni Zavadlavljev novi odvjetnik Toni Vukičević nije do danas ujutro znao da je njegov klijent bio sudionik tučnjave u zatvoru.

Majstorović je jedan od najbližih ljudi Jerku Malvasiji zvanom Jere, koji se trenutno nalazi u istražnom zatvoru kao član zločinačke organizacije. Prema optužnici USKOK-a i nedavnoj presudi, šef te organizacije bio je Majstorović.

Dnevnik.ba

15. srpanj 2024 08:12