StoryEditor

"Zavadlav je pobjednik. Zafrkava se i trenira dok se moj sin i dva momka raspadaju"

Piše D  /  19.02.2021., 01:02h

Filip Zavadlavu danas je nastavljeno suđenje za trostruko ubojstvo u siječnju prošle godine u Splitu, kada je iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25).

Zavadlav je u svojoj obrani izjavio kako se ne osjeća krivim i od suda zatražio da ga oslobodi. Prijeti mu maksimalna kazna od 50 godina zatvora, a izricanje presude bit će 23. veljače.

Otac ubijenog Marina, Vlado Ožić Paić, kazao je da je sve pratio dostojanstveno.

– Bio sam u miru cijelo suđenje. To mi je bila dužnost, da budem ovdje. Jer, dok sam ja tu, ovdje je i moj sin. Sve je bilo očekivano. Osim što je bijednik i kukavica, Zavadlav je dokazao da je i lažov. Svi svjedoci kazali su da nikad nisu čuli za Marina i pitali tko je on. Želio sam postaviti pitanje, iako mi to nije dozvoljeno, o tome je li moj sin ikada učinio bilo kakvo zlo Filipu ili bilo kojem članu njegove obitelji. Nije mi pruženo to zadovoljstvo, a moj sin je taj odgovor zaslužio i zaradio svojim životom – kazao je Ožić Paić.

Kazao je kako mu je najbitnije da je dokazano da je njegov sin nevin.

– Odgovorno tvrdim da je Zavadlav pobjednik bez obzira na to koliku kaznu dobio. Jer u Hrvatskoj nema doživotne i smrtne kazne. Da ima pravde, dobio bi 50 godina za svakog od ubijenih. Jer jedna ili više loših epizoda nečijeg života ne opravdava ničije ubojstvo. Dok on jede, igra se, trenira i zafrkava se, moj sin i dvojica ubijenih momaka se raspadaju. To sve govori – zaključio je otac ubijenog Marina Ožića Paića, prenosi Vecernji.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:52