StoryEditor
ZBOG POSKUPLJENJA

Zatvara se tvornica u Srebrenici, bez posla ostaje 85 radnika

Toni RaspudićPiše Toni Raspudić  /  22.01.2022., 17:34h
U Srebrenici je s radom prestala tvornica za preradu krumpira "Grin grupa bosna", zbog čega su deseci radnika završilo na birou. Glavni razlog za privremeno gašenje tvornice jeste porast cijena sirovina.

Iz menadžmenta tvornice navedeno je kako se gasi zbog rasta cijena sirovina, navodeći da je riječ konkretno o poskupljenju krumpira. Ovo povrće poskupilo je, kako kažu, tri puta više nego što je planirano, prenosi Klix.

Pored toga poskupile su i druge sirovine poput folija i lož ulja, a ističu i kako su za vrijeme pandemije udvostručili i mnogi drugi troškovi. Zbog svega toga tvornica više nije profitabilna na tržištu, te su odlučili privremeno obustaviti proizvodnju.

"Čim se izregulišu cijene i završe novi ugovori za krumpir - uspostavit ćemo proizvodnju", dodaju iz menadžmenta, navodeći kako trenutno imaju problem s činjenicom da investitor ne vidi mogućnost ulaganja u naše područje jer ni ranije nisu dobivali podršku ministarstava u smanjivanju troškova.

Zbog gašenja tvornice prekinuti su ugovori s oko 60 radnika, koji su trenutno na birou. Iz ove tvornice su u izjavama za medije naveli kako nemaju dugovanja i oslanjaju se na investitore, zato jer nemaju podršku bilo koje organizacije i vlasti u BiH.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 14:32