Article_Top_970x250

Zatražen pritvor za dvojicu Gruđana zbog zbog napada na policajce

zhž

Zatražen pritvor za dvojicu Gruđana zbog zbog napada na policajce

svibnja 29, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Odluku o pritvoru donijet će sudac za prijašnji postupak Općinskog suda u Ljubuškom.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu zatražilo je pritvor za osumnjičene J.R. (40) i D.T. (21) iz Gruda, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo napad na službenu osobu u obavljanja poslova sigurnosti, a D.T. i kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Odluku o pritvoru donijet će sudac za prijašnji postupak Općinskog suda u Ljubuškom.

D.T. se sumnjiči da je dana 27.5.2018. godine upravljajući vozilom Mercedes škripao po cesti narušavajući javni red i mir, pa kada su mu policijski službenici izdali naredbu da stane, isti se oglušio i nastavio se kretati.

Ispred kafića “D…”, u Grudama, policijski službenici su mu vozilima popriječili put, pa kada su ga pokušali lišiti slobode, nogom je udario policijsku službenicu u predjelu abdomena. U tom trenutku do njim je došao osumnjičeni J.R., te je odgurnuo policijsku službenicu i zaprijetio im da će ga se sjetiti i da će ih sve postrojiti u stanici. Dok se nalazio u prostoriji za zadržavanje osumnjičeni D.T. je udarao u vrata od prostorije za zadržavanje na koji način ih je i oštetio, istovremeno prijeteći policijskim službenicima da će ih sve zaklati, pobiti njih, kao i njihovu djecu, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

U navedenom događaju dvoje policijskih službenika je zadobilo tjelesne ozljede.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250