StoryEditor

Zastupnik u NSRS: "Merhaba asker, kupio sam turski rječnik"

Piše D  /  25.06.2019., 01:06h

Iako je to druga točka dnevnog reda današnjeg nastavka skupštinskoh zasjedanja, zastupnici SDS-a i PDP-a nisu dozvolili početak rasprave o Prijedlogu zakona o sigurnosti kritičnih infrastruktura, ukoliko ne dobiju objašnjenje što je izmijenjeno u Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o policiji i unutarnjim poslovima.

Zastupnik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović je i obraćanje na ovoj sjednici počeo pozdravom "Merhaba asker!" za kolege iz SNSD-a i vladajuće koalicije u RS-u, a zatim ih pozdravio i na albanskom jeziku, aludirajući na poziv Milorada Dodika Hashimu Thaciju za dolazak na Summit procesa suradnje jugoistočne Europe, 9. srpnja u Sarajevu.

‘‘Taman sam kupio turski rječnik, a sad mi treba albanski nakon vaših poteza‘‘, kazao je Vukanović navodeći da su u vladajućoj stranci u RS "istaknuli bijelu zastavu".

Optužio je Dodika i predstavnike SNSD-a da su "ponizili RS i Narodnu skupštinu", povlačeći se pred nižerazrednim predstavnicima međunarodne zajednice.

Šef Kluba zatupnika SDS-a Miladin Stanić je zatražio jednosatnu stanku uz zahtjev da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o policiji i unutarnjim poslovima skine s dnevnog reda, jer se povlačenjem članova o pričuvnom sastavu policije značajno mijenja.

Pitao je i što se suštinski mijenja, ako se samo naziv Jednice MUP-a RS za podršku preimenuje u žandarmeriju.

I zastupnik PDP-a Draško Stanivuković je ukazivao da zastupnici  ne mogu raspravljati o zakonu iz kojeg je MUP RS-a povukao određene članove, a oni ne znaju o čemu se konkretno radi.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:26