StoryEditor
Šokantno

Zastupnik Naše stranke veliča osuđenog ratnog zločinca koji se krije u Turskoj

Piše desk  /  14.06.2023., 18:16h

‘General Sakib Mahmuljin. HEROJ, a ne zločinac!’, napisao je na Facebooku Redžo Lemezan, zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, piše Hrvatski Medijski Servis.

Lemezan je uz kratku pisanu poruku kojom veliča osuđenog ratnog zločina objavio i sliku Sakiba Mahmuljina, generala Armije i bivšeg visokog dužnosnika SDA koji je svojevremeno bio i zamjenik ministra obrane FBiH.

Podsjećamo, Mahmuljina je Sud BiH u travnju prošle godine osudio na osam godina zatvora za ratne zločine nad Srbima u Vozući kod Zavidovića, nakon čega je od odsluživanja zatvorske kazne pobjegao u Tursku, a institucije nisu učinile ništa da to spriječe.

Sud BiH je zaključio da Mahmuljin nije spriječio ubojstva i nečovječna postupanja pripadnika Odreda “El-Mudžahidin” na području Vozuće kod Zavidovića. Prema optužnici, pripadnici Odreda “El-Mudžahidin” su u razdoblju od srpnja do rujna 1995. godine ubili najmanje 55 zarobljenih pripadnika VRS-a.

Podsjećamo, zanimanje javnosti prije nekoliko dana izazvao je i Faris Šehović, predsjednik Općinskog odbora Naše stranke u Novom Sarajevu, koji je rekao da ‘ne postoji razlika između Sakiba Mahmuljina i Darija Kordića jer su i jedan i drugi osuđeni ratni zločinci.’

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 11:52