Article_Top_970x250

Zastupnik Mušanović traži provjeru vjerodostojnosti diploma u SBŽ-u

"Nitko ne treba biti izuzetak"

Zastupnik Mušanović traži provjeru vjerodostojnosti diploma u SBŽ-u

tra 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Zastupnik u Skupštini Srednjobosanske županije (SBŽ) Elvedin Mušanović zatražio je od mjerodavnih skupštinskih i vladinih tijela da hitno pokrenu postupak provjere vjerodostojnosti diploma uposlenih u organima uprave, agencijama, zavodima, direkcijama i drugim tijelima nad kojima SBŽ ima osnivačka ili suosnivačka prava.

- Prateći sveukupna zbivanja vezana za tu problematiku, smatram sasvim opravdanim da se na području našeg kantona pod hitno provede ova aktivnost. Veoma je važno, posebno u današnjim okolnostima, što prije aktualizirati ovo pitanje te temeljito analizirati postojeće stanje vjerodostojnosti stečenih diploma svih zaposlenika u ustanovama nad kojima Kanton ima osnivačka ili suosnivačka prava i to je način na koji trebamo rješavati problem koji se već godinama gura pod tepih - kazao je Feni Mušanović.

Mušanović je istaknuo da ima informaciju da je, prema zaključku Vlade Federacije BiH, od direktora javnih poduzeća i određenih ustanova već zatražena provjera vjerodostojnosti diploma uposlenika, odnosno posjeduju li potrebnu dokumentaciju, broj protokola, datum i slično.

- Nitko ne treba biti izuzetak. Nakon analize treba objaviti da javnost vidi tko je šta i gdje završio i jesu li diplome vjerodostojne - poručio je Mušanović.

Mušanović je naglasio da i činjenica da SBŽ ima najviše privatnih sveučilišta, predstavlja dodatnu obavezu da se napravi svojevrsna revizija, iako je istaknuo da nema konkretnih saznanja kada je riječ o eventualnim neregularnostima.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250