StoryEditor
šestomjesečna mjera

Zastupnički dom za ukidanje trošarina na gorivo, nužna potvrda Doma naroda

Piše desk  /  09.03.2022., 21:17h
Zastupnički dom Parlamenta BiH izglasao je Prijedlog zakona o izmjenama zakona o trošarinama u BiH koji su predložili zastupnici SDP-a BiH, kako je objavio Klix.ba, no isti nije usvojen, kako je prvotno mogao sugerirati naslov na našem portalu i na što je upozorilo Raskrinkavanje.ba.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na prijedlog zastupnika SDP-a izglasao je Prijedlog zakona o izmjenama zakona o trošarinama u BiH, kojim se ukidaju trošarine na naftne derivate u trajanju od šest mjeseci.

Zakon je razmatran po hitnoj proceduri, a podržao ga je 31 parlamentarac, protiv nitko nije glasao, a 1 je bio suzdržan.

Usvajanje odluke bi ukinulo trošarine na dizel-gorivo i ostala plinska ulja, petrolej, motorni benzin-bezolovni, motorni benzin, lož-ulje, tečni naftni plin za pogon motornih vozila, biogoriva i biotekućine.

Po isteku 6 mjeseci, bila bi ostavljena mogućnost Vijeću ministara BiH da svojom odlukom produži za 3 mjeseca definirani iznos trošarine.

Ovim zakonom definirani iznos trošarine za naftne derivate bio bi na snazi šest mjeseci, nakon čega bi se iznos trošarine vratio kako je definirano Zakonom o trošarinama u Bosni i Hercegovini.

Da bi stupio na snagu, potrebno je da ga potvrdi Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Na sjednici se glasalo i o SNSD-ovom Prijedlogu zakona o zabrani zloupotrebe pojma genocid. To je podržalo 16 parlamentaraca, protiv je bilo 21, što znači da prijedlog nije prošao.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 08:30