Article_Top_970x250

Zastupnički dom PFBiH: "Pao" dnevni red treće redovite sjednice, počela četvrta

nema većine

Zastupnički dom PFBiH: "Pao" dnevni red treće redovite sjednice, počela četvrta

ruj 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Klix.ba

Predloženi dnevni red treće redovite sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja je prekinuta u lipnju pa jutros nastavljena, nije dobio potrebnu većinu glasova zastupnika.

Stoga je predsjedatelj Mirsad Zaimović formalno okončao tu sjednicu i otvorio četvrtu redovitu.

"Pad" dnevnog reda prethodne ipak ne znači da će neke od točaka koje su bile najavljene ostati po strani jer je Zaimović najavio da će biti kandidirane za dnevni red pete sjednice koja će, po njegovim riječima, uslijediti za 15-ak dana, javlja Klix.ba.

Među ostalim temama u "propalom" dnevnom redu bile su predložene izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda. Predlagač je bio zastupnik Hamdija Abdić, a željeni cilj da Unsko-sanski kanton, odnosno Bihać i Velika Kladuša dobiju s federalne razine više novca u raspodjeli javnih prihoda nego dosad, budući da su najjače u Federaciji BiH pogođeni migrantskom krizom.

Za treću sjednicu su također bile predložene izmjene federalnog zakona o radu koje bi omogućile reprezentativnost sindikatu liječnika, a predsjedatelj Zaimović je danas najavio da će Federalna vlada predložiti Parlamentu zakonski tekst ove vrste koji će, kako je kazao, sveobuhvatnije urediti materiju na koju se odnosi.

Za četvrtu sjednicu, koja je u tijeku, kandidiran je također opsežan dnevni red.

Među mnoštvom zakona i drugih akata su Program ovogodišnjeg rada Federalne vlade, kao i akcijski planovi za realizaciju strategija razvoja industrije građevinskog materijala u FBiH za period 2018-2025. godina, razvoja drvne industrije te metalnog i elektro sektora.

Dnevnik.ba