StoryEditor

Zastupnički dom Parlamenta FBiH zasjeda sljedećega tjedna

Piše D  /  28.08.2019., 11:08h

Potvrdila je to Feni šefica Kluba zastupnika SBB-a Azra Hadžić-Bećirspahić podsjećajući da na trećoj redovnoj sjednici nije ni usvojen dnevni red jer je zasjedanje prekinuto na zahtjev stranačkih klubova iz novoformirane parlamentarne većine do izbora novog rukovodstva Doma.

Među najavljenim točkama dnevnog reda je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o pripadnosti javnih prihoda, Obiteljskog zakona i Zakona o drumskom prijevozu u Federaciji.

Po okončanju ove sjednice planirano je održavanje novog zasjedanja na čijem se dnevnom redu nalazi Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH, izmjene i dopune Zakona o prekršajima i Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na razini FBiH.

U nacrtu su zakoni o sudskoj policiji, zaštiti zraka, poticanju razvoja male privrede, kao i izmjene i dopune zakona o vodama, vraćanju, dodjeli i prodaji stanova, te o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme u Federaciji BiH.

- Također, na 4. redovnoj sjednici planirano je i očitovanje o ovogodišnjem Programu rada Vlade, predloženim akcijskim planovima za realizaciju strategija koje se odnose na razvoje drvne industrije, metalnog i elektro sektora i razvoj industrije građevinskog materijala u Federaciji BiH - dodala je Hadžić-Bećirspahić. 

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 20:56