StoryEditor

Zastupnički dom FBiH nije podržao program rada Vlade

Piše D  /  30.03.2021., 09:03h

Obrazlažući prije glasanja program zastupnicima, federalni premijer Fadil Novalić je kazao da je rađen na osnovu usvojenih sektorskih strateških dokumenata, pri čemu su, između ostalog, definirani nositelji aktivnosti, rokovi i očekivani rezultati, prenosi Fena.

Prioritet u radu Vlade bio je na stvaranju uvjeta za ekonomski oporavak u Federaciji, rekao je također premijer, i na nastavku jačanja vladavine prava i borbe protiv pandemije COVID-a.

Vlada je planirala raditi na donošenju gotovo stotinu zakona u ovoj godini, osam strategija i niza drugih potrebnih akata.

Program rada, po Novalićevim riječima, bio je usmjeren na jačanje svih segmenata života u FBiH, kao i na jačanje otpornosti zdravstvenog sektora u uvjetima pandemije.

- Izaći ćemo iz ovog sivila - poručio je premijer građanima Federacije Bosne i Hercegovine nakon što je zastupnicima obrazložio prijedlog programa rada Vlade, a protivnici tog dokumenta su obrazlagali da neće glasati ‘za‘ jer, po njihovom mišljenju, to nije bio program kakav bi efikasno odgovorio na aktualne probleme u FBiH.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 04:22