StoryEditor

Zastupnički dom danas o imenovanju Selme Cikotića za ministra sigurnosti

Piše D  /  23.07.2020., 08:07h

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija donio je odluku o imenovanju Selme Cikotića za ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, a odluka stupa na snagu danom potvrđivanja imenovanja od Zastupničkog doma državnog parlamenta.

Cikotić je na tu funkciju predložen nakon što je početkom lipnja ove godine dotadašnji ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić podnio ostavku.

Lovrinović za Dnevnik.ba: SDA imenovanjem Cikotića pokazuje kako će se sutra odnositi prema Hrvatima

Zastupnički dom bi trebao razmatrati i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama BiH, čiji je predlagač: Vijeće ministara BiH.

Trebali bi biti razmatrani i principi Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama vlasti BiH, čiji su predlagači zastupnici: Saša Magazinović, Damir Arnaut i Jasmin Emrić, kao i principi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, koji su predložili  zastupnici Dženan Đonlagić, Zlatan Begić, Vlatko Glavaš i Enver Bijedić.

Pred zastupnicima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača u BiH, koji su predložile zastupnice: Borjana Krišto, Darijana Filipović, Snježana Novaković - Bursać, Sanja Vulić, Ljubica Miljanović, Alma Čolo, Nada Mladina i Edita Đapo.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i nekoliko izvještaja, kao i zastupničkih inicijativa, a predviđeno je i davanje suglasnosti za ratifikaciju nekoliko sporazuma i ugovora.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 10:04