Article_Top_970x250

Zastupnici u Saboru izglasali povjerenje Kujundžiću, za smjenu bila 53 zastupnika

77-53

Zastupnici u Saboru izglasali povjerenje Kujundžiću, za smjenu bila 53 zastupnika

lis 12, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Patrik Maček/Pixsell

Inicijativu za pokretanje pitanja povjerenja Kujundžiću pokrenuo je 31 oporbeni zastupnik iz redova SDP-a, Mosta, HSS-a i Živog zida. Prilikom glasovanja za nepovjerenje Kujundžiću glasovala su 53 zastupnika, 77 ih je bilo protiv, a suzdržanih nije bilo

Nakon jučerašnje osmosatne rasprave, zastupnici hrvatskog Sabora u podne su glasovali o prijedlogu izglasavanja nepovjerenja ministru zdravstva  Milanu Kujundžiću kojem je oporba zamjerala što "nije u dvije godine mandata učinio ništa". U sabornici je bilo nazočno 130 zastupnika. Sa 77 glasova protiv opoziva i 53 za te nijednim suzdržanim ministar Kujundžić “preživio” je glasovanje i ostao na dužnosti.

“U dvije godine mandata nije učinio ništa”

Inicijativu za pokretanje pitanja povjerenja Kujundžiću pokrenuo je 31 oporbeni zastupnik iz redova SDP-a, Mosta, HSS-a i Živog zida. Jučerašnja rasprava o (ne)povjerenju ministru zdravstva trajala je osam sati.

Saborska oporba nabrajala je ono što smatra za razloge zašto ministar Kujundžić mora otići ističući da u dvije godine mandata nije učinio ništa, dok su vladajući u cijelosti odbacili sve navode oporbe naglašavajući da problemi u zdravstvu nisu nastali za vrijeme ove vlade.

Dnevnik.ba