StoryEditor
odlazak u opoziciju

Zastupnici SDA i DF-a grčevito pokušavaju usporiti formiranje vlasti

Piše fena  /  01.12.2022., 16:44h

Na konstituirajućoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH za predsjedatelja ovog doma predložena je Mirjana Marinković Lepić (Naša stranka), a za poziciju dopredsjedatelja Edina Gabela (SBiH) i Mladen Bošković (HDZ BiH).

Tijekom rasprave Adnan Efendić u ime Kluba zastupnika SDA je rekao da je poželjno implementirati izborne rezultate, ali da pri tome treba imati na umu da je taj parlament dvodomni i da izborna volja građana u konkretnom slučaju još nije implementirana kada je riječ o Domu naroda jer još nisu izabrani izaslanici tog doma. Podsjetio je da danas i sutra zasjeda Ustavni sud po apelaciji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, te da cijeni da bi se trebala sačekati odluka suda.

Dodao je da zabrinjava da u rukovodstvo ovog doma nije predložen nitko iz bošnjačkog naroda, te da je preuranjeno i da treba sačekati da Ustavni sud da svoje mišljenje, te da se izvrši izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH. Naveo je da bi tek tada mogli ići u implementaciju izborne volje, odnosno izbor rukovodstva Zastupničkog doma. Efendić je predložio da se nastavak sjednice zakaže za naredni tjedan.

U ime Kluba DF-a Mahir Mešalić je rekao da će glasati protiv iznesenog prijedloga.

U ime Kluba SDP BiH Damir Mašić je rekao da parlamentarna većina postoji, te da ovaj klub ne vidi potrebu za dramaturgijom.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 09:07