StoryEditor
predlaže formalizaciju autokracije

Zastupnica u Skupštini Srbije o Vučiću kao doživotnom predsjedniku: Pitamo se na koji način da mu produžimo mandat

Piše desk  /  10.11.2022., 12:14h

„Nebrojeno veliki broj mojih prijateljica i daljih rođaka mi je poslalo poruku nakon obraćanja predsjednika da su izuzetno zadovoljni. Pitali su me na koji način možemo produžiti mandat našem predsjedniku da vlada doživotno"

Za četiri dana koliko traje sjednica Skupštine Srbije o rebalansu proračuna vidjeli smo apsolutno sve: vrijeđanje, incidente na ivici fizičkog obračuna, seksističke izjave, ali i poziv da predsjednik Srbije dobije doživotni mandat. Da, dobro ste pročitali.

“Iako smo vjerovali da će posljednji doživotni predsjednik biti Josip Broz Tito, koji je umro prije 42 godine, zastupnica SNS-a Draginja Vlk vratila je nas upravo toliko unatrag. Njena izjava u kojoj kaže da Vučić treba biti doživotni predsjednik samo je ogolila kako na demokraciju gledaju zastupnici vladajuće većine te na jasan način pokazuju da je dio zastupnika izabrao autokraciju umjesto demokracije”, piše Nova.rs.

„Nebrojeno veliki broj mojih prijateljica i daljih rođaka mi je poslalo poruku nakon obraćanja predsjednika da su izuzetno zadovoljni. Pitali su me na koji način možemo produžiti mandat našem predsjedniku da vlada doživotno“, rekla je prilikom svog obraćanja poslanica Vlk na što se moglo čuti i podsmijavanje...

„Ne znam što je smiješno, mislim da su popustili lijekovi, ali sad će sljedeća doza“, skandalozno je navela zastupnica Vlk.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 22:54