StoryEditor

Zašto je splitski ugostitelj prijetio da će se raznijeti?

Piše D  /  07.04.2018., 09:04h

Čulić nam je kazao da se na ovaj očajnički čin odlučio zbog višegodišnje borbe s Ministarstvom pomorstva. Pozvao se i na odluku Visokog upravnog suda s kojom, kako je kazao, ne može napraviti ništa, prenosi Index.hr.

Upravni sud srušio rješenja Ministarstva pomorstva 

Čulićev najveći problem je susjedni kafić i dva rješenja Ministarstva pomorstva iz 2015. godine. U razmaku od svega jedan dan najprije su usvojili žalbu susjednog kafića i poništili koncesijsko odobrenje koje je Čuliću dao Grad Split, a potom su izdali koncesijsko odobrenje konkurenciji. Čulić je ostao tako bez prostora za rad.

Upravni sud u Splitu srušio je oba rješenja Ministarstva pomorstva. U listopadu 2016. godine poništeno je rješenje o poništenju koncesijskog odobrenja Čulićevoj firmi, a početkom 2017. godine usvojena je njegova žalba i poništeno rješenje Ministarstva pomorstva kojim se dalo koncesijsko odobrenje susjednom kafiću.

Među ostalim, sud je konstatirao da je Ministarstvo pomorstva dodijelilo koncesijsko odobrenje koje je već dodijeljeno te da nisu omogućili Čuliću sudjelovanje u postupku.  

Čulić je danas podsjetio i kako mu je pod misterioznim okolnostima izgorio Golf pred kućom na selu, i to svega koji dan nakon što je primio rješenje Visokog upravnog suda u njegovu korist.

Vlasnica susjednog kafića završila na infuziji 

Danas nam je, dok je pregovarao s policijom, ustvrdio kako je primio niz prijetećih poruka Marija Tomasovića, bivšeg predsjednika splitske HVIDRA-e. Tomasović nam je kazao kako je Čulić svašta pisao o njemu pa je možda u jednom trenutku izgubio strpljenje, no kaže nam da je on već Čulića prijavio policiji za prijetnje smrću. Kazao nam je i kako je Čulić priznao da je pisao prijave protiv kafića Cox, koji se nalazi kilometar dalje u uvali Trstenik. 

Tomasović je tamo partner s Draganom Ercegovićem, koji je u vezi s vlasnicom kafića na Firulama. Pokušali smo doći do vlasnice susjednog kafića, no od Ercegovića doznajemo da je završila na Hitnoj od šoka kada je čula što je Čulić napravio. 

"Kafić je radio, bila je tamo s djecom, onda je došla policija i sve evakuirala. To je čisti teroristički čin. Čovjek je kriminalac. Žena je završila na infuziji", kazao nam je Ercegović. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:16