StoryEditor

Zašto i dalje traje istraga prijave hrvatske liste iz Teslića?

Piše D  /  27.07.2021., 10:07h

"Evo sada, već godinu dana nakon izbora, mnogi nisu dobili nikakvo obavještenje zašto njihov glasački materijal nije stigao, zašto su odbijeni i tako dalje. Nakon toga, mi smo ipak mislili da smo po svim našim procjenama skupili ipak dovoljan broj glasova, uz one glasove koji su bili prikupljeni na redovnim biračkim mjestima za Hrvatsku listu Teslić. Ipak, primijetili smo da mnogo tih glasova koji su poslani ili nije  stiglo u SIP ili su u fazi prebrojavanja u CIK-u bili odbijeni", rekao je Darko Mršić, koordinator za glasanje putem pošte Hrvatske liste Teslić.

Pred zgradu Tužiteljstva BH zbog toga je i jučer stigao Igor Balukčić, nositelj Hrvatske liste iz Teslića. Za mandat u lokalnom parlamentu nedostajalo mu je 17 glasova. Smatra da mu je mandat otet. Kaže, osobno je u dva navrata na pisarnicu SIP-a predao ukupno 741 prijavu za glasanje putem pošte.

"Ispostavilo se da je SIP prihvatio manji dio prijava, a o razlozima odbijenih prijava birači nikada nisu obaviješteni pa im je na taj način uskraćeno pravo na žalbu što je suprotno važećim izbornim zakonima", rekao je Igor Balukčić, nositelj Hrvatske liste iz Teslića.

U SIP-u BH pred kameru ne žele i nije to nikakvo čudo jer u njihovim redovima je, zbog prijave teslićkih Hrvata, prava panika, saznaje neslužbeno ATV od izvora iz SIP-a. Podsjećamo, SIPA-a je po nalogu Tužiteljstva BH izuzimala dokumentaciju u SIP-u još u svibnju ove godine. Neslužbeno, istraga je nastavljena, pa pretres i izuzimanje dokumentacije u SIP-u  opet traju već nekoliko dana. 

Dnevnik.ba

 

 

25. travanj 2024 13:51