StoryEditor

Zasluženo: Hrvat u momčadi kola Europske lige

Piše D  /  23.10.2020., 01:10h

Steven Berghuis namjestio je loptu na bijelu točku, uhvatio solidan zalet, fino opali i... A-a. Neće moći, rekao mu je Dominik Livaković obranivši kazneni udarac u osmoj minuti kapetanu Feyenoorda.

I, ispalo je, spasio Dinamo poraza od Nizozemaca koji su promašivali, a onda se spašavali poraza kada su ostali s igračem manje. Međutim, Livi je u četvrtak navečer bio igrač više za Dinamo i za nagradu je izabran u momčad prvog kola Europske lige prema SofaScoreu.

Livaković je imao ukupno pet obrana na utakmici, ali one iz kaznenih udaraca ne slave se svaki dan. Ili, Livi možda i slavi? U zadnja dva mjeseca obranio je četiri udarca s bijele točke, dva u Cluju, tjedan dana kasnije protiv Osijeka i sada Feyenoordu.

- Možemo žaliti za tri boda iako su ono bili bolji u prvom poluvremenu. Imali smo i neke debitante u Europi i nije im bilo svejedno. Ja spašavam? Pa tu sam za ekipu, nekad ona mene spasi, nekad ja nju. Moramo biti zajedno - kazao je nakon remija.

Početkom prošle sezone skinuo je penal i Myrtu Uzuniju u domaćoj pobjedi nad Lokomotivom 3-0. Druge je penale skidao još za vrijeme boravka u Zagrebu. Antonio Mršić, Sokol Cikalleshi, Petar Brlek, Tino-Sven Sušić, Zvonko Pamić, Mijo Caktaš i Muzafer Ejupi, svima njima Dominik je branio s 11 metara od 2013. do 2016.

U reprezentaciji još čeka na prvu obranu penala, pucali su mu doduše samo jedan, Olivier Giroud u Parizu prošli mjesec, u porazu "vatrenih" od Francuza 4-2. Primio je s bijele točke 32 gola, a obranom penala Feyenoordu došao do 11. obrane u 43. pokušaju, pišu 24sata.hr.

Momčad prvog kola Europske lige:

Golman:
Dominik Livaković, Dinamo Zagreb

Braniči:
James Tavernier, Rangers
David Luiz, Arsenal
Juan Foyth, Villarreal 
Simen Juklerød, Antwerp

Veznjaci:
Karim Bellarabi, Leverkusen
Christoph Baumgartner, Hoffenheim 
Nadiem Amiri, Leverkusen
Takefusa Kubo, Villarreal 

Napadači:
Darwin Núñez, Benfica
Yusuf Yazıcı, LOSC 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 10:49