Article_Top_970x250

Zasjedanje u Mostaru: Do kraja godine završetak zgrade HNK Mostar, za RTV HB po 1 KM preko računa elektroprivrede

NA ZASEDANJU HNS BiH ČOVIĆ NAJAVIO

Zasjedanje u Mostaru: Do kraja godine završetak zgrade HNK Mostar, za RTV HB po 1 KM preko računa elektroprivrede

lip 04, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FENA

Govoreći o ključnim institucijama Hrvata u BiH, predsjednik Hrvatskog Narodnog Sabora BiH dr. Dragan Čović spomenuo je Hrvatsku akademiju za znanost i umjetnost u BiH, Sveučilište u Mostaru, Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, te Radio-televiziju Herceg Bosne, javlja reporter HMS-a.

Čović se založio da HAZU BiH, kako je rekao, nađe svoje mjesto u proračunima, kako bi ta institucija mogla izvršavati na kvalitetan način svoju misiju.

Čović je najavio da će do kraja godine uz podršku Vlade Hrvatske biti završena zgrada Hrvatskog Narodnog kazališta u Mostaru.

-Do kraja godine uz pomoć Vlade Hrvatske bit će zaokružena zgrada Hrvatskog Narodnog kazališta u Mostaru i ona će biti dominantan objekat u Mostaru, kazao je lider HNS BiH.

Čović se, također, založio i za financijsko, kadrovsko i programsko jačanje Radio-televizije Herceg Bosne.

-Dobio sam mnoštvo prijedloga s terena kako financijski ojačati RTV HB. Kroz jednu kvalitetnu suradnju s Elektroprivredom HZ HB ja mislim da se može osigurati po jedna marka od svakog potrošača za RTV HB i ja se nadam da će to zaživjeti već od 1. srpnja, kazao je Čović.

Dodao je kako Hrvati ne odustaju i od onog što je njihovo pravo na kanal na hrvatskom jeziku u okviru javnog RTV servisa BiH, što je ovih dana, ponovo reafirmirala izaslanica u Domu naroda Parlamenta BiH Marina Pendeš.

Dnevnik.ba