04.08.2022., Grude, Bosna i Herzegovina - Na zabavi u povodu proslave sv. Stjepana u zupi Gorica Sovici muskarac je iz automatske puske pucao po masi ljudi koja se nalazila ispred kafica Zmaj. Ubijena su dva muskarca, a ranjena jos dva. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELLDENIS KAPETANOVIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
nije se branio šutnjom

Žarko Galić i dalje životno ugrožen, dvostruki ubojica Jozo Jasak saslušan u Tužiteljstvu ŽZH

Piše desk  /  07.08.2022., 08:14h

U mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru u petak je obavljena obdukcija tijela Velimira Bušića (60) i Mate Grizelja (34), koje je u četvrtak, dva sata nakon ponoći, u Gorici kod Gruda hicima iz kalašnjikova usmrtio Jozo Jasak (50).

Izvršen pretres

Obojica su, kako je rečeno iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, na mjesta zločina podlegla višestrukim ozlijedama nanesenim vatrenim oružjem.

Jasak, koji je, kako je to potvrđeno testiranjem odmah nakon uhićenja, bio u alkoholiziranom stanju, ispitan je na okolnosti događaja, a, zanimljivo, nije se branio šutnjom, već je iznosio svojevrsnu obranu, koja, kako je rečeno novinarki Avaza, nije relevantna, a izvršen je i pretres njegove kuće i prostorija koje je koristio.

Podsjetimo, brojni očevici i svjedoci rekli su da je ispred ugostiteljskog objekta „Zmaj“, tijekom narodnog veselja povodom proslave svetog Stjepana, izbio verbalni sukob, nakon čega je Jasak počeo prevrtati stolove i stolice, a nakon što je udaljen iz bašte kafića, zaprijetio je da će se vratiti s puškom.

Dan žalosti

Nažalost, to je i učinio i u kratkom roku, s obzirom na to da živi nedaleko od objekta, vratio se s puškom te višestrukim rafalima usmrtio Bušića i Grizelja, a teško ranio Žarka Galića (73), inače vlasnika „Zmaja“. Lakše ozlijede nanio je Anti Galiću (25).

U Sektoru kriminalističke policije MUP-a ŽZH, pod nadzorom Tužiteljstva ŽZH, nastavljaju istragu u ovom slučaju, kakav se ne pamti u ovom kraju, ali i šire. Do sada su saslušali pet svjedoka, izravnih očevidaca, a čekaju se rezultati brojnih vještačenja. 

Galić i dalje životno ugrožen

Iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u petak su naveli da je zdravstveno stanje Galića nepromijenjeno. On je smješten u Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje jer je zadobio ozlijede opasne po život.

Njemu je, podsjetimo, amputirana noga.

Dnevnik.ba

02. lipanj 2023 18:51