StoryEditor
Eric Folkestad

Zapovjednik NATO-a u Sarajevu o dolasku novih helikoptera: "Ovo predstavlja ogroman iskorak u tehnologiji i sposobnosti"

Piše desk  /  04.12.2021., 18:38h
NATO Stožer Sarajevo ponosan je što može svjedočiti dolasku helikoptera Huey II, izjavio je zapovjednik Stožera, brigadni general Eric Folkestad.

- Ovo predstavlja ogroman iskorak u tehnologiji i sposobnosti u isporedbi s Huey helikopterima kojima Oružane snage (OS) BiH trenutno raspolažu. Spremnici za gorivo za letenje na većim udaljenostima, modernizovana avionika, sposobnost glasovne komunikacije. Dakle, helikopteri koji su upravo sada iza mene imaju izuzetne sposobnosti - poručio je Folkestad.

Naglašava da su, iz perspektive NATO-a, SAD zemlja koja zdušno podržava OSBiH, i to je tek još jedan primjer kako NATO članica realizira veliku donaciju, a to je nešto što s NATO saveznicima viđamo iz godine u godinu.

- Desetke milijuna dolara koji pristižu da podrže lokalnu ekonomiju, da dodaju nove sposobnosti OSBiH. Sve u svemu, danas je jedan sjajan dan", zaključio je Folkestad.

Dnevnik.ba

25. rujan 2023 10:16