StoryEditor
opasna dostava

Zaposlenik bostonskog sveučilišta ozlijedio se kad mu je u rukama eksplodirao paket

Piše hina  /  14.09.2022., 08:40h

Osiguranja u drugim fakultetima na području Bostona, uključujući Harvard i Tehnološki institut Massachusetts, pozvala su ljude da budu oprezni i zamolila ih da prijave sve sumnjive pakete.

Zaposlenik (45) bostonskog sveučilišta Northeastern ozlijeđen je jučer kada je dostavljeni paket eksplodirao dok je njime rukovao, rekla je policija. Pronađen je još jedan paket koji je osiguran. Policija nije otkrila kako su paketi dostavljeni.

Ozlijeđena osoba prebačena je u bolnicu na liječenje, rekao je na konferenciji za novinare načelnik bostonske policije Felipe Colon. "Pretragom je otkriven drugi sličan paket koji je naš pirotehnički tim naposljetku osigurao. Istraga je u tijeku", rekao je Colon.

Večernja nastava otkazana je u šest zgrada, objavilo je osiguranje sveučilišta na Twitteru. Osiguranja u drugim fakultetima na području Bostona, uključujući Harvard i Tehnološki institut Massachusetts, pozvala su ljude da budu oprezni i zamolila ih da prijave sve sumnjive pakete.

Grad je bio potresen bombaškim napadom na Bostonskom maratonu 2013., kada su tri osobe ubijene, a više od 260 ranjeno je od naprave ručne izrade na godišnjoj utrci.

Godine 2015. porota je osudila Džohara Carnajeva na smrt jer je sudjelovao u izvođenju napada zajedno sa starijim bratom Tamerlanom, koji je umro nekoliko dana nakon bombaških napada u pucnjavi s policijom. Pucnjava je završila kada je Džohar pregazio brata ukradenim automobilom dok je bježao. Dan kasnije je uhvaćen.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 03:17