StoryEditor
ZHŽ

Započelo obilježavanje Dana Grada Širokog Brijega

Piše fena  /  11.08.2023., 16:17h

Program obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega započeo je polaganjem vijenaca na Trgu širokobrijeških žrtava, nakon čega je održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

- Ove godine pripremili smo bogat kulturno-zabavni program i imamo za po nešto za sve generacije naših građana. Svečana sjednica Gradskog vijeća jedinstvena je prilika da se ja kao gradonačelnik na neki način zahvalim svima onima koji sudjeluju u životu i radu u Širokom Brijegu. Iako ima puno posla u razvoju grada, nastojimo unaprijediti sve segmente života u ruralnim i urbanim sredinama našega grada. Uskoro nam dolazi na red objekt duhanske stanice u kojoj planiramo izgradnju škole i još jedan polivalnentni objekt koji je planiran za razne sadržaje. To je ogroman projekt i uskoro ćemo raditi na njegovoj realizaciji – kazao je gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Upitan o dolasku hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića 15. kolovoza, na sam Dan grada Širokog Brijega, Kraljević je odgovorio da on nije upoznat s detaljima i programom posjeta.

- Mi nismo službeno dobili nikakav protokol iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske. Ovo što imamo od Udruge dragovoljaca to je jedina obavijest o dolasku predsjednika Milanovića. Ja poštujem instituciju predsjednika svake države, pa tako i nama drage Republike Hrvatske. Mogu samo reći da tajming za dolazak predsjednika nije uopće dobar, da je to bilo koji drugi dan u kojem bi mi mogli posvetiti više vremena to bi onda bilo puno bolje – kazao je gradonačelnik.

Predsjednik Vlade Županija Zapadnohercegovačke Predrag Čović čestitao je svim građanima Dan Grada Širokog Brijega i nadolazeći blagdan Velike Gospe.

- Široki Brijeg je središte naše županije u svakom smislu, gospodarskom, kulturnom, sportskom i povijesnom. Podrška viših razina vlasti za lokalne zajednice je jako bitna i važno je da se sve razine vlasti uključe u zajedničke projekte. Županija Zapadnohercegovačka i Široki Brijeg su u poslijeratnom razdoblju postali gospodarsko središte i pokazatelji su takvi da je u odnosu na broj stanovnika ovo gospodarski najrazvijenija županija i mi smo ponosni na tu činjenicu. Mi ćemo se i dalje truditi kako bismo osigurali da ovo područje bude povoljno za investiranje i da osiguramo kvalitetnije uvjete života i rada u našoj županiji – istaknuo je Predrag Čović.

Današnjoj svečanosti nazočio je i predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je također čestitao Dana Grada Širokog Brijega.

- Ako je neka sredina primjer razvoja u BiH, onda je to naš Široki Brijeg. Ovim putem poželio bih sretan Dan Grada Širokog Brijega svim žiteljima ovog grada, onima koji upravljaju procesima u gradu kroz Gradsko vijeće i svima onima koji su vezani za Široki Brijega, a koji žive svuda po svijetu. Uvjeren sam da smo uspjeli realizirati sve ono što smo planirali u zadnjih petnaestak godina, a ostali su još mega projekti poput zaobilaznice koja ide od Mostara, preko Širokog Brijega, pa do granice s Republikom Hrvatskom. Vjerujem da će to omogućiti dodatni gospodarski razvoj, jer je to ona osnovna i nužna infrastruktura. Ovim putem pozivam sve nas s viših razina vlasti koji smo do sada bili uključeni u sve projekte, kao i prijatelje iz Republike Hrvatske da nastave investirati u Široki Brijeg – rekao je Dragan Čović.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 06:03