Article_Top_970x250

Započeli pregovori sindikata zdravstvenih radnika i Vlade HNŽ-a

mostar

Započeli pregovori sindikata zdravstvenih radnika i Vlade HNŽ-a

velj 11, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

U Mostaru su započeli pregovori predstavnika sindikata zdravstvenih radnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji s predstavnicima županijske vlade oko zaključivanja granskog Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva na području te županije te povećanju njihovih plaća.

- Pregovori su počeli nakon dvije godine' borbe' s Vladom HNŽ-a oko potpisivanja granskoga kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ-a, odnosno zahtjeva za povećanjem plaća zdravstvenim radnicima i poboljšanja njihovih uvjeta - potvrdio je predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković uoči pregovora.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ivica Anić izrazio je nadu će se napokon ispoštovati njihovi zahtjevi.

Naglasio je da, prema neslužbenim podacima, imaju saznanja kako Vlada HNŽ-a, Ministarstvo zdravstva i SKB vrše pritisak na sudstvo povodom tužbe koju su podnijeli protiv sindikata o zakonitosti samoga štrajka.

- Mi vjerujemo sudu i da ćemo i ovoga puta izići kao pobjednici - poručio je Anić.

Oko dvije i pol tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca prošle godine nalazi se u generalnom štrajku.

Sindikalisti traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva.

Najavljuju da štrajk i dalje ostaje ako se ne ispoštuju njihovi zahtjevi.

Dnevnik.ba