Article_Top_970x250

Zaplijenjeno više od 15 kilograma marihuane

BANJALUKA

Zaplijenjeno više od 15 kilograma marihuane

sij 12, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Banjalučka policija jučer je zaplijenila više od 15 kilograma marihuane. Također, u akciji su uhićene četiri osobe, te pronađena laboratorija za proizvodnju marihuane.

Kako saznaju “Nezavisne novine”, uhićeni su Vladimir Maksimović (35), Aleksandar Ćutković (46), Dragan Petković (51) i Ranko Jović (63).

Prema izvoru ovog banjalučkog medija, u ovoj četvoročlanoj skupini glavni odgovorni za proizvodnju marihuane su Petković i Maksimović. – Prostorija u baraci, u kojoj je pronađena laboratorija, strašno je neuredna.

Pravi haos zatečen je unutra. Pored kojekakvih stvari, uključujući i stari aparat za kavu, pronađene su desetine što manjih što većih saksija s konopljom – kaže izvor “Nezavisnih”. Prema njegovim riječima, u jednoj od prostorija pronađena je i obješena marihuana, skoro pa potpuno suha.

– Ukupno, minimalno 15 kilograma. Zasad, ali moguće je da će kilaža biti mnogo veća, jer se pretresanje nastavlja – dodaje ovaj izvor.

Među pronađenim stvarima je i oprema za uzgoj marihuane, kao što su UV lampe, aluminijske folije, ventilatori, vještačko gnojivo, ambalaža za pakovanje, ali i mobilni telefoni te nosači SIM kartica.

Nakon pronalaska laboratorija, koja je smještena u blizini Narodne skupštine RS i Centralne banke BiH, uslijedili su pretresi u stanovima i poslovnim objektima, a saslušano je i više svjedoka.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250